Coron 20.12.2015

Mieletöntä. Täällä ollaan Filippiineillä. Just niin Aasiaa kuin Aasia on. Pörinää, pärinää, värejä ja kojuja. Lämmintä. Ystävällisiä ihmisiä.

Viime yönä matkustin, enkä taaskaan nukkunut. Koko päivä Shanghaissa pyörien ja sitten kentälle. Lento oli myöhässä ja lähti vasta kahdelta yöllä. Manilassa viideltä. Jatkolento lähti ajallaan. SkyjetAir on siis oikea lentoyhtiö, jolla on oikeita koneita. Pääsin Coronille. Lentoasema oli ehkä pienin koskaan. Kone kaartoi sen eteen ja matkustajat kävellen terminaaliin, joka oli pieni rakennus. Matkatavarahihnana toimi nurkkaan eristetty alue, johon henkilökunta toi laukut ja jakeli kaikille. Vähän niinkuin bussissa, ainakin Onnibussissa.

Ulos terminaalista kävellessäni katseeni harhaili tricycleä. Ajatuksissa pyöri, olikohan se hinta nyt 150 php, vai miten se meni. Heti astuttuani ovesta joku kysyi hotelliani, ja kuultuaan johdatti pakuun. Sinne sitten istahdin oikein tietämättä mistään mitään. Hostellin ovelle se kuitenki toi ja hinta oli juurikin se 150 php, kysymättä.

Hostelli, Sea horse guest house, oli positiivinen yllätys. Dormi on siisti, suihku toimii ja tulee lämmintä vettä. Aamiaistakin täältä saa sänkypaikan hinnalla! Voin kyllä suositella. Dormisänky neljän hengen huoneessa on kympin luokkaa. Ja sijainti ytimessä. Tosin tämä kylänen ei nyt niin kovin suuri ole…

Huomenna piti pitää lepopäivä ennen saarihyppelyä, mut enhän mä malta! Pakko päästä tutkimaan vähän toisen maailmansodan aikaisia Japanilaisia veteen vajonneita hylkyjä ja niiden planktoneita. Ilmoittauduin siis snorklausretkelle. Kai jotain rantoja ja laguunejakin mennään katselemaan. Ihanaa päästä veteen!

Coron laitureilta päin

Coron laitureilta päin

Tricycle eli kolmipyörämopo. Muita kulkuneuvoja täällä ei juuri olekaan.

Tricycle eli kolmipyörämopo. Muita kulkuneuvoja täällä ei juuri olekaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *