Shanghai 18.12.2015

Kiinassa olemisen kyllä huomaa. Aivan uskomattoman omituinen maa. Jotenkin kuitenkin sympaattinen. Kiinalaiset, nuo hassunhauskat outomussukat.

Muutama huomio yhden päivän Shanghain perusteella:
1. Selfietikut
En tiedä olenko edes juuri nähnyt niitä muualla. Ehkä muutaman kerran, maksimissaan kymmenen. Tänään näin eniten selfietikkuja koskaan. Muutaman tunnin aikana. Jos et tiedä mikä selfietikku on tai et ole nähnyt moista, paras oppitunti on vierailla Shanghain Bundilla. Viisi minuuttia siellä niin tiedät. Takuulla.

Cheese!

Cheese!

2. Kuuma vesi
Miten se onkin niin, että istuessani ravintolapöytään ja tarjoilija tuo lasin vettä, oletan sen olevan kylmää. Tai edes huoneenlämpöistä. Mutta täällä ne odotukset voi heittää ulos ikkunasta. Vesi on kuumaa, lähes kiehuvaa. Mietin kiinalaisia, jotka tulevat Suomeen (tai ihan mihin tahansa muuhun maahan kuin Kiinaan) ja yllättyvät veden ollessa kylmää. ” Tarjoilija, lämmittäisittekö veteni” -lausahdus voisi saada aikaan aika suurta hämmenystä.
3. Sähköpyörät
Tiedättekö ne, jotka on vähän niinkuin mopoja, mutta ei pidä mitään ääntä. Niitä ei myös muutaman tunnin kokemusten mukaan koske mitkään liikennesäännöt, kuten punaiset valot tai yksisuuntaiset tiet. Meinasin jäädä alle jo tänään, monta kertaa.

Oman mopon voi tuunailla itsensä näköiseksi. Esim. tarroilla.

Oman mopon voi tuunailla itsensä näköiseksi. Esim. tarroilla.

Teen lisukkeeksi sain kiinalaisia tapaksia, nuo on jonkun linnun munia. En maistanut, en uskaltanut, täytyy myöntää... Onkohan hyviä?

Teen lisukkeeksi sain kiinalaisia tapaksia, nuo on jonkun linnun munia. En maistanut, en uskaltanut, täytyy myöntää… Onkohan hyviä?

Lisää houkuttelevia snäksivalikoimia.

Lisää houkuttelevia snäksivalikoimia.

Se tyypillinen Shanghainäkymä.

Se tyypillinen Shanghainäkymä.

Sitten kipusin tuon edellisen kuvan pearl toweriin ja näkymät alaspäin oli tällaiset.

Sitten kipusin tuon edellisen kuvan Pearl Toweriin ja näkymät alaspäin oli tällaiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *