Patsashulluutta

Skopje, Makedonian pääkaupunki on yksi absurdeimmista koskaan näkemistäni paikoista. Vaikka monet eivät pitäneet kaupungista, mielestäni se oli niin outo, että siitä oli pakko tykätä.

Joka puolella kohosivat jättiläismäiset patsaat, rakennukset olivat kahjoja kopioita roomalaisesta arkkitehtuurista. Kaikki oli isoa ja jotenkin tuntui, että arkkitehtuuri roikkui ilmassa, ei kuulunut paikalleen. Ihan kun kaupunkiin olisi vahingossa laitettu vääriä asioita. Hullua.

Shanti hostellissa tapasin Magdan, saman puolalaistytön jonka viime vuonna Albaniassa. Muutamaa päivää ennen kuin lähdin reissuun, näin Magdan päivittäneen Facebookiin että hän on myös samoilla seuduilla, jälleen samaan aikaan kuin minä. Sovimme että tapaamme Skopjessa ja matkustamme muutaman päivän yhdessä Makedoniassa. Joskus ihmiset jotka ovat hetken elämässä, voivat siis olla toisenkin hetken. Oli mukavaa nähdää Magdaa jälleen.

Jos joku haluaa majoittua Skopjessa hostellissa, suosittelen ehdottomasti Shanti hostellia. Tunnelma ja ihmiset tekivät paikasta aivan kodin tuntuisen. Sateen takia ”jouduimme” hengailemaan hostellin puutarhassa tovin jos toisenkin. Joimme paikallista viiniä, kuuntelimme kanssamatkustajien musisointia ja jaoimme tarinoita.

Skopjen turkkilainen kortteli oli mielestäni normaalimpi kuin muu kaupunki. Pienet kahvilat ja ravintolat rinteessä kutsuivat pysähtymään hetkeksi.

Kahden yön oleskelun jälkeen otimme bussin kohti Ohridia, järvenrantakaupunkia Makedonian lounaisosassa.Skopje 1

Skopje2Skopje3

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *