Albania, oi Albania!

Haikeat jäähyväiset Albanialle on nyt suoritettu. Maa ja te kaikki ihanat ihmiset siellä, voi kuinka kaipaan teitä jo nyt. Tekisi mieli juosta tien viereen, askarrella iso Albania-kyltti ja liftata takaisin etelään.

Eilen siis ajelin, tai etupenkillä istuskelin, tänne Kotoriin, Montenegroon. Täällä on siistiä, säännönmukaista, kliinistä ja tasaista. Jonnekin katosi se rosoisuus ja yllätyksellisyys, mitä Albania tarjosi. Täällä viimeisen päälle laitetut teinit istuvat minimekoissaan valkoisissa rantabaareissa uusimpien superhittien soidessa taustalla ja siemailevat lähes Suomen hinnoissa olevia coctailejaan. Tunnen olevani musta lammas. Mikä ei kuulu joukkoon tehtävän ilmiselvä ratkaisu.

Yritän uskotella itselleni, että omistan vain asenneongelman. Olen jäänyt Albanian koukkuun ja nyt vaan vertailen sitä aivan kaikkeen. Hostellikin on liian iso. Ihmiset ovat vieraita toisilleen. Mutta lupaan yrittää antaa Montenegrolle mahdollisuuden. Ehkä se on vain tämä Kotor mikä on turistinen, ehkä pitäisi etsiä joku vähemmän kuuluisa paikka ja lähteä sinne.

Paikalliset tyypit ovat kyllä mukavia. Ainakin tähän mennessä tapaamani. Eilinen autokuski oli aivan huipputyyppi ja hostellin respan pojat eivät paljon jälkeen jää. Yritän oppia pitämään tästä, ehkä Montenegro vielä yllättää!

Vielä kuitenkin vähän fiilistelen Albaniaa ja laitan pari kuvaa.

_DSC3008

_DSC3048

 

_DSC2981

_DSC3061

 

2 vastausta artikkeliin ”Albania, oi Albania!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *